Σύναξη νέων γονέων

Previous
Next

Mέσα στο κλίμα της αναστάσιμης χαράς πραγματοποιήθηκε η Σύναξη Οικογενειών, που οργάνωσε η Oρθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Αγία Λυδία», στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.

Η χαρά και ο ενθουσιασμός όλων κατά τη διάρκεια του πρωινού κεράσματος ήταν απερίγραπτη, συναντώντας ξανά από κοντά αγαπημένα πρόσωπα, αφού εδώ και πολλούς μήνες οι Συνάξεις γίνονταν διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μία αναστάσιμη Δέηση στο Καθολικό της Μονής και το τσούγκρισμα των κόκκινων αβγών με τον πατέρα Νικάνορα, Ηγούμενο της Μονής και Πνευματικό της Αδελφότητας.

Στη συνέχεια οι γονείς παρακολούθησαν στο Συνοδικό την ομιλία του πατρός Νικάνορος με θέμα: «Ο καθένας στον δικό του κόσμο». Ενώ στο τέλος της ομιλίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά του καταπράσινου Ολύμπου και να διασκεδάσουν παίζοντας παιχνίδια ανοιχτού χώρου. 

Φθάνοντας το μεσημέρι για το γεύμα στον αύλειο χώρο του αγίου Νικολάου, μετοχίου της Μονής στο παλαιό χωριό του Σπαρμού, μεγάλη εντύπωση και έκπληξη προκάλεσε η όμορφη υπαίθρια τραπεζαρία που στήθηκε ειδικά για την ημέρα της συνάντησης και ο παιδότοπος για τα μικρά παιδιά. Μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον απόλαυσαν όλοι το μεσημεριανό γεύμα.

Το απόγευμα είχαν όλοι την ευλογία να συμμετάσχουν στη χαρά της οικογένειας Σταύρου και Νίνας Μανωλάκη, που βάπτισαν στο εξωκκλήσι του αγίου Νικολάου το πέμπτο τους παιδί, δίνοντάς του το όνομα του πνευματικού τους πατέρα Νικάνορα.

Αποχαιρετίστηκαν όλοι ανανεωμένοι, γεμάτοι ευγνωμοσύνη για τις όμορφες αυτές ευκαιρίες πνευματικού ανεφοδιασμού και με την ευχή να ξανασυναντηθούν σύντομα!

Αναπαραγωγή Βίντεο