Η ΜΟΝΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τα τελευταία χρόνια, με μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες, εγκαινιάστηκε για τη Μονή μια καινούρια εποχή. Από την τελευταία δεκαετία του εικοστού αιώνα, επί αρχιερατείας του Μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Σεβαστιανού († 1999), είχαν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακαίνιση της Μονής.
Το παραπάνω έργο ολοκληρώθηκε με την αναστήλωση της Ιεράς Μονής, επί αρχιερατείας του φιλομόναχου και δραστήριου Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου († 2014), ο οποίος έθεσε ως στόχο την επάνδρωση της Μονής. Πράγματι, το έτος 2000 μ.Χ. εγκαθίσταται στη Μονή ανδρική αδελφότητα, για να συνεχίσει και να διατηρήσει την ιερά παρακαταθήκη, που άφησαν οι ανά τους αιώνες Πατέρες αυτής.

Μεγάλη ευλογία για την Ιερά Μονή αποτέλεσε και η εκλογή από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως νέου Μητροπολίτου Ελασσώνος, ενός των εγκαταβιούντων Πατέρων της Μονής, του Αρχιμανδρίτου Χαρίτωνος, ο οποίος πλέον ποιμαίνει, θεοφιλώς και θεαρέστως, τη Μητρόπολη, συνεχίζοντας άξια το έργο των προκατόχων του Επισκόπων.

ΙΕΡΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού πανηγυρίζει τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (κινητή εορτή).

Παράλληλα, πανηγυρίζει και κατά τις εορτές των Ιερών Παρεκκλησίων. Αναλυτικότερα:

– Κυριακή των Αγίων Πάντων (κινητή εορτή)

– 10 Φεβρουαρίου  (Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού)

– 31 Αυγούστου (Εορτή της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου)

– Εορτές του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου:

23 Σεπτεμβρίου (Σύλληψις του Τιμίου Προδρόμου)

7 Ιανουαρίου (Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου)

24 Ιουνίου (Γενέθλιον του Τιμίου Προδρόμου)

29 Αυγούστου (Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου)