Πανήγυρις παρεκκλησίου Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου 2023

Την Πέμπτη 31.8.2023, που η Εκκλησία μας εόρτασε την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, πανηγύρισε λαμπρώς το ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή των Πατέρων της Μονής, ιερέων της περιοχής και πολλών προσκυνητών. Το ιερό αναλόγιο κόσμησε με την παρουσία του ο άξιος Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Χασανίδης με τη χορωδία του. Στο αριστερό ψαλτήριο συνέψαλαν οι Πατέρες της Μονής μετἀ του Μουσικοδιδασκάλου κ. Γεωργίου Καραγιαννάκη.

Την ημέρα της εορτής, προεξάρχων της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας και διακονητής του θείου λόγου υπήρξε  ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο οποίος συλλειτούργησε με τους Πατέρες της Μονής και τον π. Αναστάσιο Λίλτση, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ολυμπιάδος. Το ιερό αναλόγιο, όπως και στον Εσπερινό, κόσμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Χασανίδης και ο Μουσικοδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Καραγιαννάκης με τις χορωδίες τους.

Η προσέλευση και συμμετοχή των προσκυνητών ήταν όπως κάθε χρόνο συγκινητική, αφού το παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης είναι ιδιαίτερα αγαπητό στον πιστό λαό της περιοχής.

            Χρόνια πολλά! Η Παναγία βοήθειά μας!