Πανήγυρις Ιεράς Μονής 5.6.2023

Το τριήμερο της Πεντηκοστής η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου πραγματοποίησε την ετήσια μεγάλη Πανήγυρή της. Την Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στις ιερές Ακολουθίες σεβαστοί κληρικοί από εγγύς και μακράν, όπως και ονομαστοί ιεροψαλτικοί χοροί.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 4 Ιουνίου 2023, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ. Ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 5 Ιουνίου 2023, στη λατρευτική σύναξη προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συνιερουργούντος του Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Στον μεθέορτο Εσπερινό και το Κτιτορικό Μνημόσυνο, που τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, χοροστάτησε ο Γέροντας Πορφύριος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σκήτης Βεροίας, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος Αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα και άλλους ιερείς.

Κατά τις Πανηγυρικές Ακολουθίες το δεξιό αναλόγιο λάμπρυνε ο Γέροντας Δαμασκηνός Νεοσκητιώτης με τη συνοδεία του και το αριστερό αναλόγιο ο Πρωτοψάλτης-Μουσικοδιδάσκαλος κ. Χρήστος Χαλκιάς με συνεργάτες και μαθητές του. Στον μεθέορτο Εσπερινό και το Κτιτορικό Μνημόσυνο, το αριστερό ψαλτήρι κόσμησε ένας ακόμη εξαίρετος βυζαντινός χορός, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη-Μουσικοδιδασκάλου κ. Γεωργίου Καραγιαννάκη.

Στο τέλος του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου, ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος προχείρισε σε Πνευματικό τον Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο εκ των Πατέρων της Μονής.

Ο π. Σάββας, εκ της συνοδείας των Βολιωτών της Μικράς Αγίας Άννης, μετέφερε στους παρευρισκομένους την ευλογία του Αγίου Όρους.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου, που με ευλάβεια και σεβασμό έσπευσαν, κάποιοι μάλιστα από πολύ μακριά, να προσκυνήσουν την περίπυστη ιερά εικόνα της Αγίας Τριάδος και να πάρουν τη χάρη της. Το κρύο, λόγω της βροχής αλλά και του υψόμετρου των 1000μ. όπου είναι χτισμένη η Ιερά Μονή, δεν πτόησε κανέναν.

Ευχόμαστε η Αγία Τριάδα να ευλογεί, στηρίζει και φωτίζει όλους τους πιστούς που ζητούν τη σωτήρια βοήθειά Της!