Ημερολόγιο 2023

Ημερολόγιο 2023

Το εφετινό ημερολόγιο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού είναι αφιερωμένο στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το οποίο αποτελεί μετόχιο της Ιεράς Μονής και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από αυτή.

Όταν η Ελλάδα κατακτήθηκε από τους Γερμανούς, οι κατακτητές έχοντας υπόνοιες ότι στην περιοχή του Μοναστηριού και των κοντινών χωριών κρυβόταν αντάρτες και πολεμικό υλικό έκαψαν ολοκληρωτικά το χωριό του Σπαρμού και τα μόνα κτίσματα που σώθηκαν από την καταστροφή ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και το Σχολείο.

Τα τελευταία χρόνια, με την επάνδρωση της Μονής μας, πήρε και το εκκλησάκι αυτό νέα πνοή. Οι πατέρες μαζί με τους ευλαβείς κατοίκους έφεραν το εκκλησάκι σε μια μορφή αξιοζήλευτη.

Χρέος όλων μας είναι να διατηρήσουμε την κληρονομιά που παραλάβαμε και να την μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές. Έτσι, αυτή η έκδοση, ας λογιστεί ως ένα ταπεινό αντίδωρο στους προπάτορες της Ιεράς Μονής μας, αλλά και στους προγόνους των κατοίκων του Σπαρμού, οι οποίοι διατήρησαν  αναμμένο το καντήλι του Αγίου Νικολάου.