Σύναξη Νέων Οικογενειών 30/9/2023

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου η Σύναξη Νέων Οικογενειών της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος «Αγία Λυδία». Η Σύναξη ξεκίνησε με δέηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής υπέρ των πληγέντων από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών και όλων των δοκιμαζομένων αδελφών μας. Ακολούθησε η ομιλία του Καθηγουμένου π. Νικάνορος με θέμα: «Η εθελοντική διακονία στην Εκκλησία και η σχέση των συζύγων». Το θέμα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες και οδήγησε σε μια εξίσου ενδιαφέρουσα συζήτηση. Τα μικρά παιδιά της Σύναξης παρουσίασαν ένα σύντομο πρόγραμμα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ακολούθως οι οικογένειες μετέβησαν στον Παλαιό Σπαρμό, στον αύλειο χώρο του ιερού ναού αγίου Νικολάου, όπου παρατέθηκε σε όλους πλούσιο γεύμα.

Ένα ιδιαίτερα χαρούμενο γεγονός έλαβε χώρα στη συνέχεια, η Βάπτιση του 5ου παιδιού μιας από τις οικογένειες της Σύναξης, από την Καλλιθέα Ελασσώνας.

Η ημέρα έκλεισε με τον Εσπερινό στο ίδιο εκκλησάκι. Και όλοι πήραν τον δρόμο της επιστροφής ενισχυμένοι, ανανεωμένοι, χαρούμενοι.