Σύναξη Νέων Οικογενειών 11.5.2024

«Για να μη χάσουμε τον στόχο»

Σύναξη Νέων Οικογενειών στη Μονή Σπαρμού

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου η αναστάσιμη Σύναξη Νέων Οικογενειών της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητος «Αγία Λυδία».

Δεκάδες οικογένειες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ανηφόρισαν στις πλαγιές του Ολύμπου το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου 2024. Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε με Δέηση στο Καθολικό της Μονής. Ακολούθησε η ομιλία του Καθηγουμένου, και Πνευματικού της Αδελφότητος της Αγίας Λυδίας, π. Νικάνορος, με θέμα:  «Για να μη χάσουμε τον στόχο». Πολλοί και ποικίλοι είναι οι στόχοι που θέτει μια νέα οικογένεια για την πορεία της στη ζωή. Ποιος όμως είναι τελικά ο κύριος και βασικός στόχος στη συνοδοιπορία των συζύγων; Οι συμμετέχοντες στη Σύναξη είχαν έτσι την ευκαιρία να προβληματιστούν και να επαναθεωρήσουν τη συζυγία τους, ώστε να είναι ευλογημένη και αγία.

Τα παιδιά ακολούθησαν στο μεταξύ το δικό τους πρόγραμμα με χειροτεχνίες, τραγούδια και παιχνίδια στους χώρους γύρω από τη Μονή.

Σε μικρούς και μεγάλους προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, όπως και πλούσιο γεύμα, που ετοίμασαν με αγάπη οι Αδελφές από την Αδελφότητα της Αγίας Λυδίας. Στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές, ενώ υπήρχε χρόνος και για την επικοινωνία των γονέων μεταξύ τους. Κοινές οι ανησυχίες, κοινός ο αγώνας, οπότε η γνωριμία και η συζήτηση με άλλα ζευγάρια δίνει δύναμη σε όλους.

Οι γονείς είχαν ακόμη την ευκαιρία να συναγωνιστούν παίζοντας και έτσι να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν και να μπουν για λίγο στον κόσμο των παιδιών!

«Κύριε εκέκραξα προς Σε, εισάκουσόν μου…». Το πρόγραμμα της ημέρας έληξε με την ακολουθία του εσπερινού, στην οποία ένωσαν όλοι τις προσευχές τους για να ακούσει ο Θεός την κραυγή της καρδιάς τους και να χαριτώνει τα σπιτικά τους.

Κι εμείς ευχόμαστε ολοκαρδίως ο Τριαδικός μας Θεός να ευλογεί τον αγώνα των γονέων, ώστε να ανταποκρίνονται στην υψηλή τους αποστολή.

Χριστός ανέστη!