Πανήγυρις παρεκκλησίου Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου

Η εορτή της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου αποτελεί ορόσημο για την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου. Το ομώνυμο γραφικό παρεκκλήσιό της, το οποίο βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο πριν τη Μονή, είναι ο προπομπός για κάθε προσκυνητή που επισκέπτεται τη Μονή, και από εκεί λαμβάνει την ευλογία και τη χάρη της Θεοτόκου.

            Σήμερα, 31 Αυγούστου 2022, πανηγυρίσαμε όπως κάθε χρόνο τη χάρη της. Ο Εσπερινός της εορτής αλλά και η σημερινή Θ. Λειτουργία, με τη συμμετοχή των Πατέρων της Μονής και κληρικών της Μητροπόλεως Ελασσώνος, ήταν το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων. Οι πιστοί τίμησαν την εορτή της Αγίας Ζώνης με την αθρόα προσέλευσή τους, αφού το συγκεκριμένο παρεκκλήσι είναι από τα πιο λαοφιλή της επαρχίας Ελασσώνος.

            Το αναλόγιο κόσμησε με την εξαίρετη και αθωνική φωνή του, ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Χασανίδης, μουσικοδιδάσκαλος, μουσικοσυνθέτης και άριστος γνώστης της Βυζαντινής μουσικής, με τη χορωδία του.

            Ευχόμαστε η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου να περιφρουρεί κάθε πιστό από τις μεθοδείες και τις παγίδες του αντικειμένου, και να σκορπίζει σε όλη τη γη ειρήνη και ουράνια ευλογία.

            Χρόνια πολλά! Η Παναγία βοήθειά μας!