Πανήγυρις Ιεράς Μονής 24.6.2024

Κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τελέσθηκε και φέτος η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Άνω Ξενιάς Βόλου π. Νεκτάριος. Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, τη θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συνιερουργούντος του Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Στον μεθέορτο εσπερινό και το κτιτορικό μνημόσυνο χοροστάτησε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας π. Χρυσόστομος, ενώ παρέστη και ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας. Από τη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης παρευρέθη στην Πανήγυρι ο Γέροντας του Κελλίου των Βολιωτών π. Χρυσόστομος.

Τα ιερά αναλόγια κόσμησαν ο κ. Ανδρέας Ιωακείμ εκ Λαμίας με τον χορό του, ο π. Δαμασκηνός Νεοσκητιώτης με τη συνοδεία του και στον μεθέορτο εσπερινό ο κ. Γεώργιος Λεμονόπουλος, πρωτοψάλτης του μητροπολιτικού ναού Ελασσώνος. Όλοι εξαίρετοι ιεροψάλτες, απέδωσαν τα απαιτητικά τροπάρια της εορτής με τον καλύτερο τρόπο, τέρποντας την ακοή των προσκυνητών και ανεβάζοντάς τους σε ύψη πνευματικά.

Την Πανήγυρη, τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ελασσώνος κ. Νικόλαος Γάτσας.

Πολλοί ήταν οι πιστοί που ταξίδεψαν από κοντά και μακριά για να βρεθούν στην Μονή και να ζητήσουν την ευλογία της Αγίας Τριάδος, που εδώ και αιώνες τιμάται στον Όλυμπο. Συμμετείχαν στις Ακολουθίες με ευλάβεια και τάξη, ακόμα και όσοι παρακολουθούσαν από τον αύλειο χώρο του Μοναστηριού.

Η Αγία Τριάς να μας ευλογεί όλους! Και το πανάγιο Πνεύμα να μας φωτίζει στις επιλογές μας!