Πανήγυρις Ιεράς Μονής 13.6.2022

Previous
Next

          Με τη χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού τιμήθηκε δεόντως και φέτος το όνομα της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου. Το πλήθος του πιστού λαού που προσέτρεξε στη χάρη της αποδεικνύει ότι όσο πολεμείται το όνομα του Χριστού τόσο λάμπει η Εκκλησία Του. Η πίστη του απλού λαού είναι βαθιά ριζωμένη μέσα του και τίποτε δεν είναι ικανό να την σβήσει.

            Το απόγευμα της Κυριακής 12.6.2022, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, ο οποίος και ομίλησε, τονίζοντας την μεγάλη αξία των αισθήσεων του ανθρώπου στο θέμα της σωτηρίας.

            Την επόμενη ημέρα Δευτέρα 13.6.2022, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων, ο οποίος και προχώρησε στη χειροθεσία Αναγνώστου του μικρού μαθητού, αλλά κατά πάντα άξιου, Ιωάννου Τόλιου, ο οποίος από τη νηπιακή του ακόμα ηλικία έχει μάθει να ψέλνει τα τροπάρια της Εκκλησίας.

            Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη η καθιερωμένη Λιτανεία γύρω από τη Μονή, με το πλήθος του λαού να ακολουθεί την εικόνα, την οποία τιμητικά έφεραν στους ώμους τους οι άξιοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του στρατοπέδου ΚΕΟΑΧ.

            Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος, ο Γέροντας της Καλύβης των Αγίων Πάντων της Σκήτεως της Αγίας Άννης του Αγίου Όρους ιερομόναχος Χρυσόστομος, καθώς και ιερείς της Μητροπόλεως Ελασσώνος και άλλων Μητροπόλεων. Στην πανήγυρη επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Ελασσώνος κ. Γάτσας Νικόλαος, ο κ. Κόκκαλης Βασίλειος βουλευτής Λαρίσης, η Γενική διευθύντρια Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Ζωή Φτίκα και άλλοι επίσημοι.

            Το ιερό ψαλτήριο κόσμησαν με τη μελωδική φωνή τους ο Άρχων Πρωτομαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε. και πρόεδρος του εν Αθήναις συλλόγου μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως κ. Σταμάτιος Κίσσας και ο κ. Καρυώτης Χριστόφορος εκ Τυρνάβου μετά των χορωδιών αυτών.

            Το απόγευμα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, μετά τον μεθέορτο εσπερινό, τελέσθηκε το κτιτορικό μνημόσυνο, κατά το οποίο χοροστάτησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω Αρχιμανδρίτης Μάξιμος.

            Ευχόμαστε σε όλους τους απανταχού ορθοδόξους χριστιανούς το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει, στηρίζει και ενδυναμώνει τις ψυχές και τα έργα τους.

            Έτη πολλά και ευλογημένα σε όλους!