40νθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού μοναχού πατρός Διονυσίου

Τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 18.3.2023, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, το 40νθήμερο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού μοναχού πατρός Διονυσίου. Το ιερό μνημόσυνο τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο και τον οικείο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα.

 Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο π. Νικάνορα και τους Πατέρες της Μονής, καθώς και από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης κ. Χριστοφόρο με τη συμμετοχή ιερέων από την Ελασσώνα και την Κοζάνη, η οποία είναι και ο τόπος καταγωγής του μακαριστού π. Διονυσίου.

 Το ψαλτήρι κόσμησε η παρουσία του άξιου και πεπειραμένου  μουσικοδιδασκάλου και χοράρχου της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας της Ακαδημίας Ψαλτικής «Ειρμός», κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη με τη συμμετοχή 20 περίπου παιδιών και νέων χορωδών.

 Μετά το πέρας του μνημοσύνου, τελέσθηκε στο κοιμητήριο της Μονής τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου μοναχού και στη συνέχεια όλοι οι προσκυνητές, οι οποίοι κατέκλυσαν τη Μονή, γεύθηκαν το μοναστηριακό κέρασμα και το γεύμα που ετοίμασαν οι Πατέρες της Μονής με πολλή αγάπη.

 Ευχόμαστε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου Ιησούς Χριστός, να αναπαύει την ψυχή του π. Διονυσίου εν σκηναίς δικαίων, χαρίζοντάς του την Ουράνια Βασιλεία Του!

 Ας έχουμε την ευχή του!